Gordijnen

Gordijnen worden vaak gekozen om hun decoratieve functie, maar er zijn nog een aantal eigenschappen die bij de keuze van belang zijn.
De isolerende werking van gordijnen moet, afhankelijk van het materiaal, niet onderschat worden.
Ook hebben gordijnen de functie van lichtfilter of lichtblokkade en kan de akoestiek van een vertrek positief beïnvloed worden. Onze gevarieerde collectie bevat gordijnen in verschillende stoffen kleuren en dessins.

Welk gordijn het beste in uw interieur past dat bepaalt u natuurlijk zelf.

In between

In between stoffen zorgen voor een prachtig diffuus licht en contouren worden verzacht. Qua dikte vallen de in between gordijnen tussen overgordijnen en vitrages. Ze zijn open genoeg om nog naar buiten te kunnen kijken, maar naar binnen kijken kan bij de meeste stoffen niet. In de stoffen zit onderling veel verschil in transparantie.

Vitrage

Vitrage of glasgordijnen zijn zeer dunne gordijnen die de zonnestraling enigszins temperen en inkijk voorkomen. Daarnaast kunnen ze zeer decoratief zijn. Vitrages worden, van buiten af gezien, voor de gordijnen gehangen. Een vitrage kan een raamopening geheel bedekken, of slechts een deel ervan

Gordijnatelier

Gordijnen kunnen op vele manieren geconfectioneerd worden. Wij werken dan ook nauw samen met een gordijnatelier. Meestal zal gekozen worden voor een enkele of dubbele (vlinder) plooi. Maar hebt u wel eens gedacht aan een mooie gordijnroede waaraan de gordijnen hangen middels ingeslagen ringen of een strakke waveplooi aan een mooie roede.