PVC

PVC vloeren zijn een echte trend. Niet verwonderlijk, want PVC vloeren zijn sterk, natuurgetrouw, en makkelijk schoon te houden. Leverbaar in vele kwaliteiten en uitvoeringen.Van klasse wonen tot een oersterke projectuitvoering. De patronen zijn hoofdzakelijk houtdessins, maar ook betonlook marmer,- en lei-patronen zijn leverbaar. De luxere kwaliteiten hebben een ‘in register embossed’ patroon, wat inhoudt dat de voelbare structuur zichtbaar overeenkomt met het patroon. De merken waar wij mee werken scoren uitstekend als het aankomt op slijtvastheid, kleurechtheid en maatvastheid. PVC stroken leveren we in de glue-down versie; verlijmd op een geëgaliseerde ondervloer geeft dat een zeer mooi effect. Zeer belangrijk is een goede ondergrond. Ook reparaties aan de vloer en het egaliseren ervan verzorgen wij voor u.

Enkele praktische voordelen

  • geen contactgeluid

  • onderhoudsvriendelijk

  • uitstraling van echt hout

  • zeer harde toplaag

  • geschikt voor vloerverwarming

Door de grote groei van dit product wordt er van alles in de markt gebracht om de prijs omlaag te halen. Let hierbij op en laat je niet alleen door de prijs leiden! Er wordt namelijk veel geproduceerd in de aziatische landen waar geen of nauwelijks kwaliteitscontroles worden gehouden. Met alle gevolgen van dien… Kwaliteits PVC is een vloer die weinig krimp/uitzet heeft.
Belangrijk zijn de emissies (schadelijke vluchtige stoffen) die vrij komen en je dus inademt met als gevolg hoofdpijn e.a. In Europa worden hieraan hoge eisen gesteld. Wij kiezen voor betrouwbare merken die kwaliteit waarborgen. Zoals een Expona Domestic, of Mflor die zelfs voldoen aan dezelfde eisen als babyspeelgoed!